Home Landelijke radio Radio 6 en BNR Nieuwsradio blij met luistercijfers

Radio 6 en BNR Nieuwsradio blij met luistercijfers


Radio 6 en BNR Nieuwsradio zijn erg tevreden met de luistercijfers over de periode februari-maart 2010. Het marktaandeel van de publieke soul en jazzzender verdubbelde tot 0,4 procent. Volgens Radio 6 komt dat voornamelijk door het uitzenden van ‘De Zwarte Lijst’ in maart. Vijf dagen lang werd de favoriete zwarte muziek van de luisteraar uitgezonden.

“Ik ben erg blij met deze meting”, zegt Radio 6 zendermanager Wilbert Mutsaers. “Het laat zien dat de soul en jazz muziek van Radio 6 een publiek heeft. Zonder FM-frequentie is het voor Radio 6 een uitdaging om luisteraars kennis te laten maken met de programmering. Met De Zwarte Lijst presenteerde Radio 6 voor het eerst in Nederland het mooiste van de zwarte muziek en dat zorgde voor veel aandacht en enthousiasme.”

BNR Nieuwsradio steeg 0,1 procent en haalde daarmee een record van 1,1 procent marktaandeel. “BNR zit in de lift en is voorlopig nog niet van plan uit te stappen”, aldus hoofdredacteur Paul van Gessel. “Vooral de young professionals weten ons beter te vinden.”