Home Landelijke radio Radio 538 wint BNN’s Roemruchte Radio Bokaal

Radio 538 wint BNN’s Roemruchte Radio Bokaal

De commerciële jongerenzender Radio 538 heeft de Roemruchte Radio Bokaal gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door het BNN Radio 1 programma ‘Storing’. Het mediaprogramma belichtte van november 2001 iedere week een ander radiostation. Een panel onder leiding van mediajournalist Paul van Liempt beoordeelde alle zenders en gaf ze een rapportcijfer.

Als motivatie voor het geven van de eerste prijs aan Radio 538 zei van Liempt: “Radio 538 heeft nog steeds het imago van een winnaar. Dat is het grootste probleem met andere zenders. Verder hebben ze een club goede dj’s.”

De ‘poedelprijs’, de slechtste zender en de nummer 20 uit de lijst, ging naar Q the beat. De tweede prijs ging naar de regionale publieke omroepen. Deze prijs kregen ze mede omdat ze de best beluisterde zenders van Nederland zijn. De derde prijs ging naar Sky Radio samen met Kink FM. Sky Radio kreeg een goede beoordeling van het panel en Kink FM kreeg ook veel stemmen op de site van ‘Storing’.

Opvallend is dat bezoekers van de website van ‘Storing’ kozen voor ID&T radio als beste station. Op de site kon gestemd worden voor de bokaal. Dit station kreeg dan ook de publieksprijs.