Home Landelijke radio Radio 538 start op Curaçao

Radio 538 start op Curaçao

Minister Jorritsma van economische zaken heeft 23 september tijdens haar werkbezoek aan Curacao de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van het Radio 538-complex op het Sea Aquarium. In het gebouw komen een radiostation, beachclub en internetcafé. De eerste steenlegging vond plaats in aanwezigheid van Erik de Zwart, directeur van Radio 538 en de lokale vertegenwoordiger Eli Pichel. Dat meldt de krant Amigoe.
Radio 538 heeft al een zendvergunning gekregen op Curacao met als frequentie 91.1 MHz. De planning is dat het gebouw er in december staat en Radio 538 dan de lucht in kan.
De populaire programma’s van Edwin Evers, Jeroen van Inkel, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize worden integraal overgenomen in de programmering van Radio 538 Curaçao. Dat gebeurt op de overeenstemmende lokale tijdstippen dus zes of vijf uur later dan in Nederland, afhankelijk van de zomer- of wintertijd. In een later stadium zal Radio 538 Curaçao ook eigen programma’s gaan maken.
Volgens Erik de Zwart zal het radiostation voorzien in een behoefte bij de Europese Nederlanders die graag voeling willen houden met Nederland en biedt het de Antillianen de mogelijkheid kennis te maken met het fenomeen Radio 538. “De situering van radiostation, beachclub en internetcafé op een van de mooiste stranden van Curacao zorgt ervoor dat Curacao een extra magneet krijgt voor het aantrekken van toeristen uit Nederland. In samenwerking met CTDB zullen we structureel reclame gaan maken voor Curacao als vakantiebestemming en op deze wijze trachten een impuls te geven aan het toerisme naar Curacao en daarmee ook aan de lokale economie van Curacao.”, aldus de Zwart.