Home Landelijke radio Radio 538: Gerucht over overname Radio 10FM is onjuist

Radio 538: Gerucht over overname Radio 10FM is onjuist

Radio 538 heeft geen plannen om Radio 10FM over te nemen. Dat hebben Radio 538 en Wegener, eigenaar van Radio 10FM, in een reactie op een bericht van Radiofreak.nl laten weten. In het bericht maakte Radiofreak.nl bekend dat ze een anonieme mail had gehad met het nieuws dat Radio 538 plannen zou hebben Radio 10FM over te nemen.
“Het bericht dat jullie hebben geplaatst is absoluut niet op waarheid berust”, aldus Michel Palmen, woordvoerder van Radio 538, in een reactie. “Het bericht heeft voor wat opschudding gezorgd die niet nodig was geweest. Radio 538 heeft geen intentie om Radio 10FM over te nemen.”
De redactie van Radiofreak.nl heeft lang getwijfeld of het bericht geplaatst moest worden. Uiteindelijk werd toch besloten melding te maken van de anonieme e-mail. Dit om dat er zaken in de mail genoemd worden die uitgebreid op zaken in ging.
Over de toekomst van Radio 10FM wordt al een tijdje gespeculeerd. Wegener moet het station van de hand doen van de Nederlandse overheid uit concurrentie overwegingen. Volgens geruchten zou de omroepvereniging Veronica in de markt zijn om Radio 10FM over te nemen.