Home Landelijke radio Radio 538 boos om artikel Veronica Magazine

Radio 538 boos om artikel Veronica Magazine

Radio 538 is niet blij met het artikel over het station twee weken geleden in Veronica Magazine. 538 was vooral boos over de uitspraak van Robert Jensen over de ether dekking van de zender. Dat schrijft het Veronica magazine. Ook Giel Beelen’s uitspraak “er werken daar geen normale mensen” viel niet in goede aarde.

In het het blad stelde Robert Jensen dat 538 haar grotere marktaandeel alleen te danken heeft aan een betere etherdekking. De zender ontkent dit en stelt dat uit TNO onderzoek is gebleken dat de zender met een etherdekking van 35% een marktaandeel haalt van 10,6%. Volgens dat zelfde onderzoek haalt Yorin FM een marktaandeel van 3,6% met een etherdekking van 31%.

Interim Directeur Nico Kreuning van 538: “Jammer dat onze collega’s Jensen en Beelen zich zo negatief uitlaten over 538. Zeker de stelling van van Robert Jensen over de zogenaamde etherdekking van Yorin FM riekt wat mij betreft naar propaganda en betreft een drogreden. Met een verglijkbaar etherpakket haalt die zender gewoon een dramatisch laag marktaandeel. Dat is niet erg, maar doe je in de media dan niet beter voor als dat je bent.” Erik de Zwart voegt hier nog aan toe: “Het is al jaren bekend dat Robert Jensen een kleinere piemel heeft dan ik. En ik wist niet dat Giel Beelen alweer was vrijgelaten uit het gesticht”.