Home Landelijke radio Radio 5 dagelijks live vanuit Openbare Bibliotheek Amsterdam

Radio 5 dagelijks live vanuit Openbare Bibliotheek Amsterdam

Het programma ‘Desmet Live’ op Radio 5 (19:00 – 21:00 uur) gaat per 1 september verder als ‘OBA Live’.  Het programma komt dan dagelijks vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Woensdag 27 augustus om 10:00 uur zetten vijf publieke omroepen – HUMAN, IKON, LLINK, NMO en NIO – hun handtekening onder een contract met de bibliotheek.
De redacties van het radio-café zijn het erover eens dat de Openbare Bibliotheek een ‘prachtlocatie’ is. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. “Onderdak geven aan dit radioprogramma past bij de ambitie van de bibliotheek om meer te doen dan alleen boeken uitlenen. Dat gebeurt al volop met theater- en muziekvoorstellingen en andere culturele evenementen. OBA Live past daar uitstekend bij. En voor ons is de locatie geknipt omdat we met ons programma graag midden in de samenleving willen staan. Er komen dagelijks 5000 bezoekers naar de bibliotheek. We hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen. Ze kunnen gewoon binnenlopen en zijn van harte welkom.”
De omroepen nemen ieder een vaste dag voor hun rekening. Op maandag en woensdag is dat  omroep LLiNK met de presentatoren Pieter Hilhorst (maandag) en Teun van de Keuken (woensdag), dinsdag zenden de moslimomroepen NMO en NIO om en om uit met presentatrice Hatiçe Kursun, op donderdag is de IKON aan de beurt met Jurgen Maas en op vrijdag presenteert Theodor Holman van HUMAN het programma.