Home Landelijke radio Radio 4 zet jong talent centraal

Radio 4 zet jong talent centraal

De TROS en KRO op Radio 4 zetten vanaf vandaag tot en met aanstaande zondag jonge musici voor het voetlicht. In ‘Jong talent op Radio 4’ staan de talenten vijf dagen lang in de schijnwerpers. Het thema van dit jaar is ‘Meesterlijk talent!’ en in een groot aantal programma’s wordt hierop voortgeborduurd.

Tijdens de middagconcerten van morgen en vrijdag maart staan meesters en hun leerlingen centraal en komt ‘Meesterlijk talent!’ goed tot uiting. De organisatie is in de oude archieven gedoken om te horen hoe de meesters het zelf op jonge leeftijd deden en zetten dat naast het werk van de leerlingen: de talenten van nu. Zo is onder anderen de grote meester Herman Krebbers te horen die vele viooltalenten heeft opgeleid. De bekende violiste Emmy Verhey komt ‘uit zijn stal’ en ook opkomende ster aan het klassieke firmament Birthe Blom is een voormalige leerling van Krebbers.

Tijdens de slotavond op zondag zal de jonge Nederlandse mezzosopraan Christianne Stotijn optreden. Vorig jaar maakte zij een droomdebuut in het Amsterdamse Concertgebouw. Op speciaal verzoek van dirigent Bernard Haitink trad zij toen op met het Koninklijk Concertgebouworkest en Stotijn wordt gezien als de grote zangbelofte van haar generatie. In ‘het Avondconcert’, van 20.00 tot 22.30 uur, zingt zij werken van onder anderen Schubert, Tsjaikovski en Bizet.

Vorig artikelRadioForum.nl in nieuw jasje
Volgend artikelRobin Velderman en Erwin van der Bliek weg bij Slam!FM