Home Landelijke radio Radio 4 tevreden met downloadactie Nederlands Blazers Ensemble

Radio 4 tevreden met downloadactie Nederlands Blazers Ensemble


In de maand januari heeft de actie van Radio 4 met het Nederlands Blazer Ensembles 30.000 downloads opgeleverd. Aanleiding voor de actie was het traditionele Nieuwjaarsconcert dat het Nederlands Blazers Ensemble gaf op 1 januari in het Concertgebouw te Amsterdam. Het concert werd live uitgezonden op Radio 4. De actie loopt door tot 1 april.

Vanaf 1 januari kan men twee werken, uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble, downloaden via radio4.nl: het Requiem van Mozart, bewerkt voor blazers door Hans van der Heide en uitgevoerd samen met de Nederlandse Bach Vereniging en het Strijkkwintet in C van Franz Schubert, bewerkt voor blazers door Ulrich Leyendecker. 

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici afkomstig uit verschillende symfonieorkesten. Zij komen zo’n vijftig keer per jaar samen en spelen vaak theatrale muziekprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het is niet de eerste keer dat Radio 4 gratis muziek online aanbiedt. Eerder waren werken van onder andere Schubert, Beethoven en Bruckner gratis te downloaden ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Vorig artikelGeert Wilders wil geen debat op Radio 1
Volgend artikelSidekicks Edwin Evers willen sidekick-Marconi