Home Landelijke radio Radio 4 start met Donderdagavondserie

Radio 4 start met Donderdagavondserie

Radio 4 presenteert, in samenwerking met Stichting PROMS en het Muziekgebouw aan ’t IJ, de Donderdagavondserie. De serie concerten met vaak nieuwe composities gaat komende donderdag om 20:00 uur op de klassieke zender van start. De uitzending duurt drie uur. 

Wekelijks schotelen de NPS, VPRO en KRO de luisteraar het beste voor dat de nationale en internationale ensembles te bieden hebben. De serie, die rechtstreeks wordt uitgezonden, bestaat uit dertig concerten en gaat van start met Bang on a Can All Stars en Iva Bittová.

De Donderdagavondserie is, naast het Zondagochtendconcert, de Vrijdag van Vredenburg en de ZaterdagMatinee, de vierde grote concertserie op Radio 4. Met deze serie wil de zender moderne en eigentijdse muziek toegankelijk maken voor een groter publiek. "Voor de ontwikkeling van deze muziek is het van grote waarde dat luisteraars de muziek ontdekken en ervaren. Ik ben er trots op dat een publiek radiostation als Radio 4 daaraan bijdraagt", aldus zendermanager Margreet Teunissen.