Home Landelijke radio Radio 4 in het teken van jong talent

Radio 4 in het teken van jong talent

Radio 4 zet de komende week jong talent staat centraal. Acht dagen lang zijn er jonge musici te horen in een bonte verzameling van muziekgenre’s. Op die manier wil de zender ook te weten komen wie zijn de talenten op dit moment zijn en vooral hoe Nederland ervoor staat op dit gebied ten opzichte van het buitenland.

Zendercoördinator Radio 4 Margreet Teunissen zegt dat zo de betrokkenheid bij het nieuwe talent wordt aangegeven. “We willen hen via onze zender in alle programma’s een podium geven. De luisteraars willen we verrassen en laten horen wat er leeft in de klassieke muziekwereld.”

In Jong Talent op Radio4klassiek van zondag 10 april tot en met zondag 17 april besteedt elk programma op geheel eigen wijze aandacht aan jong talent. Daarnaast organiseert het radiostation op vrijdag 15 april van 13:00 tot 16:00 uur de ‘Jong Talent Manifestatie’. Deze uitzending komt rechtstreeks vanuit het hart van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het thema is ‘Kiezen voor muziek’. Een programma vol verscheidenheid aan muziek met interviews en optredens van jong toptalent.