Home Landelijke radio Radio 2 vrijdag de hele dag vanuit het Giro 555-Café

Radio 2 vrijdag de hele dag vanuit het Giro 555-Café

Radio 2 staat vrijdag heel de dag in actie van de kick-off van de actie ‘Nederland helpt Nepal’. Vanaf dan roep Giro555 samen met de NPO, RTL, SBS en de regionale zenders heel Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers in Nepal via Giro555.

Vanuit De Hallen in Amsterdam zendt Radio 2 de hele dag live uit. In het 555-Café schuiven bekende Nederlanders en artiesten aan in de studio. Gasten en bezoekers praten in het 555-café met hulpverleners, laten zich inspireren voor eigen acties en hebben de mogelijkheid om giften en cheques langs te brengen. Aan het einde van de dag maakt Giro555 een tussenstand bekend van het tot dan toe verzamelde bedrag. Een week later, op 8 mei, maken de samenwerkende hulporganisaties de voorlopige eindstand bekend van de actie ‘Nederland helpt Nepal’.

Gijs de Vries, actievoorzitter van Giro555: “De nood in Nepal is heel hoog. Er is nú geld nodig om de hulpverlening verder uit te breiden. Daarom is het geweldig dat de omroepen en zenders zo met ons in actie willen komen om de Nationale Actie een verdere impuls te geven.”

Het is nog niet duidelijk wat de andere zenders doen maar de Samenwerkende Hulporganisaties verwachten dat meer zenders gaan schakelen met het Giro 555-Café.