Home Landelijke radio Qmusic herintroduceert visual radio

Qmusic herintroduceert visual radio

Qmusic heeft haar visual radio weer in gebruik genomen. De zender lanceerde visual radio al in juli 2015, maar de mogelijkheid tot live-meekijken in de studio werd een paar weken later alweer offline gehaald vanwege de vernieuwingen bij Qmusic.

“Door de rebranding van het merk en de nieuwe vormgeving hebben we ook de look & feel van Qmusic Kijk Live moeten aanpassen. Inhoudelijk zijn er verder geen bijzondere updates als het gaat om Kijk Live”, aldus een woordvoerder van Qmusic.

De visual radio van Qmusic is ongeveer hetzelfde opgebouwd als die van Radio 538. Tijdens de talks van de dj is de radiostudio te zien, tijdens het draaien van nummers verschijnen de bijbehorende videoclips in beeld.

3FM en Radio 2 waren de eerste radiozenders die het webcamsignaal vanuit de studio live gingen streamen: zij begonnen daar in 2009 al mee. Op Radio 1, Radio 2 en 3FM worden de studiobeelden tegenwoordig altijd live uitgezonden. De publieke zenders zenden geen videoclips of commercials op de stream uit.

Visual radio van Qmusic is via deze link te bekijken.