Home Landelijke radio Radio 192 krijgt definitief geen etherfrequentie

Radio 192 krijgt definitief geen etherfrequentie

Radio 192 weet nu al te melden dat het geen etherfrequentie zal krijgen. De voorgestelde financiering in het business-plan van Radio 192 is niet goed. “Na maanden tussen hoop en vrees geleefd te hebben is er eindelijk duidelijkheid in medialand. Deze duidelijkheid leert ons dat Radio 192 het niet heeft gehaald”, schrijft Directeur Michael Bakker van Radio 192 op hun website. Volgens het station zal de commissie Franken die vandaag advies uitbrengt aan het kabinet een negatief advies over Radio 192 uitbrengen. De zender zou al een brief daarover hebben ontvangen.

Bakker: “Sinds de officiële start op 4 juli 2001 is Radio 192 onverminderd blijven groeien. Zelden heeft een station in 2 jaar tijd zo’n uitgebreide kabeldekking weten te bewerkstelligen. Bijna dagelijks mochten we nieuwe luisteraars verwelkomen.”

Hoe het nu verder zal gaan met het station is nog niet bekend. Maar de toekomst is uiterst onzeker. “Als we geen FM-frequentie krijgen, gaat het licht bij ons ook gewoon uit”, zei Michael Bakker eerder al tegen RadioFreak. Toch wil hij niet meteen uitsluiten dat het afgelopen is met Radio 192. “Misschien gaan we wel samenwerken met een ander station dat wel via FM mag uitzenden. In deze tijd sluit je niets uit.”

Officieel is er nog niks bekend over de verdeling van de frequenties. De commissie heeft haar adviezen nog niet aan de regering aangeboden.