Home Landelijke radio Radio 10 Gold en staatssecretaris voor de rechter

Radio 10 Gold en staatssecretaris voor de rechter

Talpa Radio, de eigenaar van Radio 10 Gold, en staatssecretaris Frans Heemskerk van economische zaken staan vanochtend tegenover elkaar in de rechtszaal. Dat meldt Dutchmedia. Inzet is de verdeling van het FM-kavel A7, waar tot maart dit jaar Arrow Classic Rock op zat. Talpa meldde zich als kandidaat voor het kavel, maar is naar eigen zeggen uitgesloten. Het bedrijf is niet de enige dat naar de rechter stapt. Ook Radio Jazz BV van Martijn Barkhuis en Bernard Koeleman.

Het is niet mogelijk twee ongeclausuleerde kavels te hebben. En aangezien Radio 538 nauwe banden heeft met Radio 10 Gold, heeft het Agentschap Telecom 10 Gold uitgesloten van deelname aan de verdeling. Volgens Dutchmedia is Niels Hoogland niet alleen programmadirecteur bij Radio 538, maar ook bij Radio 10 Gold BV en Talpa Radio BV. Jan Willem Brüggenwirth die bij Radio 538 algemeen directeur is, heeft die functie eveneens bij Radio 10 Gold BV en Talpa Radio BV. Remko van de Vlag, financieel directeur van Radio 538, is eveneens – volgens de Kamer van Koophandel – financieel directeur van Radio 10 Gold BV en Talpa Radio BV. En Peter Mulder is zowel commercieel directeur van Radio 538 als Radio 10 Gold BV en Talpa Radio BV. Talpa Radio BV is de bestuurder van Radio 10 Gold BV.

Volgens Talpa is alleen aangegeven dat Radio 538 eigendom is van RTL en dat er daarom geen tweede ongeclausuleerd pakket kan worden toegestaan. Overigens hebben onder andere ook Kink FM en Erik de Zwart interesse getoond in het kavel.

Radio Jazz BV  is van mening dat haar aanvraag correct en juist is en stel dat ze op onterechte gronden niet is toegelaten. Maar meer details wil het bedrijf niet geven.