Home Landelijke radio Radio 1 vertraagt commentaar NED-AUS voor tv-kijkers

Radio 1 vertraagt commentaar NED-AUS voor tv-kijkers

De NOS zendt het liveverslag van de WK-wedstrijd Nederland – Australië op Radio 1 vanavond uit met een kleine vertraging. Het doel is om kijkers van de wedstrijd op televisie de mogelijkheid te geven om de wedstrijd te bekijken met het geluid van de radiocommentatoren Jack van Gelder en Ronald van de Geer

Na de wedstrijd Nederland – Spanje vrijdag kreeg de NOS veel vragen of het mogelijk was het radiogeluid bij de tv-uitzending te krijgen. Ook via social media werd het idee veelvuldig geopperd.

In het buitenland bieden omroepen die mogelijkheid al, omdat het technisch mogelijk is om bij digitale televisie verschillende audiosignalen mee te sturen. De NOS heeft, in ieder geval voor vanavond, voor een oplossing gekozen die waarschijnlijk wat minder voeten in de aarde heeft: het gelijkleggen van het radiogeluid met de wedstrijd op tv.

Voor mensen die de wedstrijd via internet willen kijken heeft de omroep ook een speciale livestream gemaakt. Hierbij is het geluid van Radio 1 direct gekoppeld aan het beeld van de wedstrijd.