Home Landelijke radio Radio 1 niet online te beluisteren tijdens Olympische Spelen

Radio 1 niet online te beluisteren tijdens Olympische Spelen

Nederlanders in het buitenland die via internet of Radio 1 willen beluisteren, komen tijdens de Olympische Spelen bedrogen uit. “De NOS heeft geen wereldwijde rechten voor het uitzenden van Olympische onderwerpen in audio en video. Dit betekent dat we gedurende de Spelen geen radio- en tv-uitzendingen beschikbaar kunnen stellen op internet waarin (mogelijk) Olympische wedstrijden / interviews / items voorkomen”, zo staat op de site van het NOS Journaal.

Gebruikers van bepaalde internetaanbieders kunnen de stream van Radio 1 wel blijven beluisteren. Het gaat daarbij om providers die deelnemer zijn aan Streamgate, zoals Planet Internet, Tiscali en @Home. Die internetaanbieders kunnen wel garanderen dat alleen gebruikers in Nederland de stream kunnen ontvangen.

Het is niet voor het eerst dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) omroepen aan strenge internetregels onderwerpt. Twee jaar geleden, bij de Winterspelen in Salt Lake City, moest de NOS ook al de online uitzending van het Journaal en het Jeugdjournaal staken. [bron: webwereld]