Home Landelijke radio Radio 1 hoorspel Mama Tandoori wint Prix Italia

Radio 1 hoorspel Mama Tandoori wint Prix Italia


BNN’s hoorspel Mama Tandoori is in de prijzen gevallen bij Prix Italia. De luisterfilm die afgelopen jaar werd uitgezonden op Radio 1 heeft gewonnen in de categorie ‘Original Drama Radio’. De Prix Italia is een door de Italiaanse publieke omroep RAI georganiseerde internationale prijs die sinds 1948 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste radio-, televisie- en internetprogramma’s en telt veertien categorieën.

Arjan Penders, eindredacteur BNN Radio 1: "Het is de Oscar onder de prijzen voor de luisterfilms. Dit soort prijzen gaat meestal naar moeilijk kijkende mensen met hoornen brillen en corduroy-broeken. Niet een wereld waarin wij als BNN nou perse willen rondlopen. Behalve als je de prijs wint met een productie die 1-op-1 bij ons past. Dan is het juist heel erg kicken om de Prix Italia in de wacht te slepen. Om aan te tonen dat je ook kwaliteit kunt maken voor een breed en vooral jong publiek."

De luisterfilm Mama Tandoori, naar de roman van Ernest van der Kwast, is een hilarisch portret van een onalledaags Indiaas-Hollands gezin. Aan het hoofd troont een Indiase moeder die zweert bij het motto ‘gratis is goed’. Ze leeft met een deegroller in de hand waardoor ze altijd krijgt waar ze recht op heeft. Bovendien heeft ze uitgesproken ideeën over de levens van haar zonen. Mama Tandoori is een regelrechte bestseller en won in 2011 de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs. De bewerking is van Hanneke Hendrix en de regie in handen van Vibeke von Saher van de HoorSpelFabriek. Vader Jan Weeber en zoon Egbert-Jan spelen in deze productie voor het eerst samen.