Home Landelijke radio Radio 1 en Radio 4 verhuizen naar nieuwe Radiohuis

Radio 1 en Radio 4 verhuizen naar nieuwe Radiohuis

Zendermanager Laurens Borst in de nieuwe studio van NPO Radio 1

NPO Radio 1 en NPO Radio 4 zijn vanaf maandag gehuisvest in het nieuwe Radiohuis. De radioprogramma’s van de NOS verhuizen dit weekend allemaal naar de nieuwe studio- en redactieruimte op het Hilversumse Mediapark. Daar komen de studio’s van NPO Radio 1 en 4 onder één dak. Met uitzicht naar buiten zien presentatoren straks ook het daglicht.

Radio 1-presentator Lara Rense is lyrisch over de nieuwe studio. “Er is heerlijk veel ruimte en ik kan voor het eerst in het daglicht presenteren”, zegt ze tegenover de NOS. In de nieuwe studio is ook (meer) ruimte voor liveoptredens.

Zendermanager Laurens Borst in de nieuwe studio van NPO Radio 1

Plopkappen

Bij het inpakken van de verhuisdozen stuitten Lara Rense en nieuwslezer Joeri Stubenitsky ook op de Radio 1-plopkappen. Die omhulsels worden vaak jaren achtereenvolgend door dezelfde presentatoren gebruikt. “Ik ruik wel eens dat iemand voor mij gepresenteerd heeft”, zei Rense in de uitzending.

Lara liet in haar programma ‘Nieuws & Co’ door de Universiteit van Utrecht onderzoeken hoeveel bacteriën een plop bevatten.  “Er zit inderdaad van alles op”, zei microbioloog Hans de Cock op Radio 1. “Er zijn veel gele kolonies te zien. Het zijn er best veel.” Toch zijn het geen gevaarlijke bacteriën die op de plopkappen zitten. “We zien lage aantallen, zo’n 11 tot 15 kolonies, dat is eigenlijk best normaal en geen reden tot zorg.”