Home Landelijke radio Radio 1 en BNR zetten noodzenders aan

Radio 1 en BNR zetten noodzenders aan

Radio 1 is weer in grote delen van het land te ontvangen. Gisteren werd er een noodzender geplaatst op de zendmast in Hilversum om midden-Nederland te bereiken, maar die viel gisteravond uit door problemen met de zendapparatuur. Inmiddels is de zender weer in de lucht. Radio 1 blijft ook via 747 AM uitzenden.

BNR heeft een zender in Gilze aangezet. De 95.4 FM zat al in het zenderpakket van de commerciële nieuwszender, maar deed het tot nu toe nog niet. De frequentie werd eind vorig jaar aan het frequentiekavel van BNR toegevoegd.

Vrijdagochtend ontstond er brand in de zendmast in IJsselstein. Nadat de zendmast in Hoogersmilde door brand was ingestort, zijn vrijwel alle zenders uitgeschakeld. Het was de bedoeling de zendmast in IJsselstein afgelopen nacht weer operationeel te krijgen, maar vooralsnog zijn radiostations als Radio 2, 3FM en Q-music nog steeds niet te ontvangen op hun frequentie. De werkzaamheden zijn vannacht gestaakt vanwege harde wind en regen. In de loop van vandaag moet de zendmast weer operationeel zijn.

Het vermogen van verschillende andere zenders van de getroffen radiostations is wat verhoogd. Het gaat hier ondermeer om zenders van 3FM en Q-music.