Home Landelijke radio Noodzender Radio 1 uitgevallen

Noodzender Radio 1 uitgevallen


Radio 1 is opnieuw niet te ontvangen in het midden van het land. De zender was vandaag dankzij noodzenders overal te ontvangen behalve in het gebied rond Nijmegen en in Zuidoost-Brabant. Maar de tijdelijke zender in Hilversum, die het midden van Nederland bediende, is er vanavond mee opgehouden. Radio 1 zendt nog steeds uit via 747 AM, waarop normaal Radio 5 te horen is.

De andere publieke radiostations zijn in Friesland en het westen van Groningen en Drente weer te ontvangen. De zendmast in Tjerkgaast heeft de uitzendingen hier overgenomen. In de rest van Nederland wisselt de ontvangst van de publieke omroepen sterk. De regionale omroep Radio Drenthe is inmiddels te ontvangen via een noodzender in Groningen.

Van de commerciële zenders wisselt de ontvangst sterk. Q-music, Sky Radio en Radio Veronica zijn in een groot deel van Noord-Nederland weer te ontvangen. In het midden van het land verschilt het per station of je deze kunt ontvangen.

De problemen met de uitzendingen van radiostations ontstonden gisteren door branden in de zendmasten bij IJsselstein en Smilde. De zendmast in Smilde stortte daarbij deels in. Die branden lijken niets met elkaar te maken te hebben.

Als alles goed gaat worden vannacht proefuitzendingen vanuit IJsselstein gestart, daarvoor worden op dit moment de kabels getrokken. Hierdoor zouden de problemen in het midden het land met alle zenders, behalve Radio 4, verholpen worden. De komende dagen wordt in Assen een tijdelijke zendmast geplaatst op het terrein van de Johan Willem Friso Kazerne, die moet voor een groot deel de uitzendingen van de zendmast in Smilde overnemen. 

Vorig artikelKomende nacht proefuitzendingen vanuit zendmast IJsselstein
Volgend artikelRadio 1 en BNR zetten noodzenders aan