Home Landelijke radio Radio 1 en BNR verslaan troonswisseling vanuit Industrieele Groote Club

Radio 1 en BNR verslaan troonswisseling vanuit Industrieele Groote Club

Radio 1 en BNR Nieuwsradio maken de uitzendingen rondom de troonswisseling vanuit de Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. Beide zenders zijn de hele dag in touw om de luisteraars te informeren. 
 
Onder het motto ‘Nieuwe koning, nieuwe kansen’ pakt BNR Nieuwsradio uit tijdens de troonswisseling. De uitzending op 30 april komt van 8:00 tot 17:00 uur uit de tijdelijke studio op aan de Dam in Amsterdam. Roelof Hemmen (8:00 – 11:00), Paul van Liempt (11:00 – 14:00) en Petra Grijzen (14:00 – 17:00) nemen de presentatie voor hun rekening, schakelen met verslaggevers op de Dam en in elders in het land en praten met uiteenlopende gasten. En dat alles in een hoog tempo. Natuurlijk hoeft u geen moment te missen van de officiële momenten.
 
Hans Verbeek en Marijke Roskam volgen het officiële programma in de Nieuwe Kerk. Zes verslaggevers zijn over Amsterdam verspreid om daar verslag te doen van de festiviteiten. Tijdens de uitzending schuiven diverse gasten aan waaronder reclame-man Eugene Roorda, Groot-Brittannië-correspondent Lia van Bekhoven, horecatycoon en de enige officiële bewoner van de Dam Won Yip, de schrijver van een fictieve biografie Willem-Alexander-biografie Patrick Bernhart en de koningshuiskenners Henk te Velde en James Kliphuis.

Radio 1 start maandagavond met de uitzending van de gezamenlijke omroepen met vooruitblikken naar de troonswisseling. De uitzending komt op maandag en dinsdag rechtstreeks vanaf de Dam. Tijdens de 27 uur durende marathonuitzending horen luisteraars live verslagen, reportages, nieuwsberichten, updates, gasten en (live) muziek.

Er zijn 17 presentatoren en 23 verslaggevers werkzaam aan de gezamenlijke uitzendingen vanaf 18 locaties. Ook laten buitenland correspondenten horen hoe het buiten onze landsgrenzen gaat met de oranjevieringen. De Troonswisseling op Radio 1 begint maandag 29 april om 19:00 uur. Om 20:30 uur horen luisteraars de toespraak van Hare Majesteit de Koningin. De toespraak van de Koningin is eerder opgenomen op Paleis Huis ten Bosch. Op de vooravond van de troonsafstand van de Koningin en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander passeert het laatste nieuws de revue.
 
Dinsdag 30 april doet Radio 1 in de ochtend verslag van de Abdicatie van Hare Majesteit de Koningin in het Koninklijk Paleis op de Dam en de balkonscène. In de middag staat de beëdiging en inhuldigingsplechtigheid van de Koning in De Nieuwe Kerk op het programma. ’s Avonds is aandacht voor de vaartocht op het IJ. De hele dag proeven verslaggevers de sfeer onder het Nederlandse volk. De speciale uitzending op Radio 1 eindigt om 23:00 uur.
 
De presentatie van de Troonswisseling op Radio 1 is in handen van de duo’s Petra Possel & Ger Jochems, Bert van Slooten & Willemijn Veenhoven, Elles de Bruin & Klaas Drupsteen, Deborah Blekkenhorst & Klaas van Kruistum, Lara Rense & Marcel Oosten, Lucella Carasso & Sven Kockelmann, Lara Rense & Jurgen van den Berg , Lucella Carasso & Jurgen van den Berg, Tim Overdiek & Eva Jinek en Robbert Meeder & Margreet Reijntjes.

Vorig artikelLindo Duvall invaller bij Radio Veronica
Volgend artikel538 stopt met 538 voor War Child