Home Landelijke radio Radio 1 en Barend & Wijnand winnen Marconi Award

Radio 1 en Barend & Wijnand winnen Marconi Award


Barend van Deelen & Wijnand Speelman (NCRV / 3FM) hebben de Marconi Award voor Aanstormend Talent gekregen. Ook Vincent Gerhardt (Radio 6) en Wietze de Jager (Q-music) waren genomineerd. Radio 1-presentator Jurgen van den Berg reikte de prijs uit. Hij zat ook in de jury.

Radio 1 kreeg de prijs voor Beste Zender. Zendermanager Laurens Borst kreeg de Marconi Award van zijn collega Kees Toering van Radio 2. "Vorig jaar waren we genomineerd en wonnen we niet. Nu wel en daar ben ik heel blij mee. Ik mag hem in ontvangst nemen, maar hij is natuurlijk voor alle makers." Ook Slam!FM en Sky Radio waren genomineerd. De Marconi Award werd uitgereikt door Kees Toering.

Eerder werd al bekend dat Felix Meurders de Oeuvre Award krijgt. Volgens de jury is hij "een icoon binnen de Nederlandse radio". De jury schrijft in haar rapport: "Als iemand de Nederlandse radio de afgelopen decennia heeft gekleurd en van grote invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Felix Meurders."

"Ik was wel even sprakeloos toen ik het hoorde", reageert Meurders. "En da's wel lullig voor iemand die bij de radio werkt." Hij kreeg de prijs uit handen van Sjors Fröhlich. "Felix was voor mij de reden om bij de radio te gaan werken." 

Vorig artikelAgentschap Telecom vernieuwt Landelijk Meetnet Telecom
Volgend artikelGouden RadioRing voor Effe Ekdom, Radiosterren voor Gerard Ekdom en Kristel van Eijk