Home Landelijke radio Gouden RadioRing voor Effe Ekdom, Radiosterren voor Gerard Ekdom en Kristel van...

Gouden RadioRing voor Effe Ekdom, Radiosterren voor Gerard Ekdom en Kristel van Eijk


Het 3FM-programma Effe Ekdom heeft de Gouden RadioRing gewonnen. Het programma was voor de tweede keer genomineerd voor de publieksprijs. Dj Gerard Ekdom kreeg de prijs uit handen van Radio 2-dj Frits Spits op het RadioGala in Hilversum. "Je zit ineens in die race en dan wil je hem winnen ook. De luisteraars van 3FM zijn de beste luisteraars van de wereld!", zo reageerde Gerard Ekdom.

Voor de RadioRing waren ook De Avondploeg (Slam!FM) en Het Foute Uur (Q-music) genomineerd. Luisteraars konden sinds gistermiddag via sms of telefoon stemmen op hun favoriet en de genomineerden voerden dan ook druk campagne.

Radiosterren
Kristel van Eijk wint de Zilveren RadiosterNaast de RadioRing werden ook de Zilveren RadioSterren uitgereikt. Die gingen naar Gerard Ekdom (3FM) en Kristel van Eijk (Q-music). Gerard Ekdom kreeg de prijs voor de tweede keer. Naast hem waren ook Edwin Evers (538) en Jeroen van Inkel (Q-music) genomineerd. "Jeroen van Inkel was de reden dat ik bij de radio ging", zei Ekdom. "Later kwam Edwin Evers en die zat vlak voor mij met zijn programma op de lokale omroep. En ik deed hem altijd na. Ik zou willen dat ik de award in tweeën kon breken en aan jullie kon geven." De dj kreeg de prijs van Martin Gaus.

Bij de vrouwen ging de Zilveren Radioster dus naar Kristel van Eijk (Q-music). Ze kreeg de prijs van tv-goeroe Bert van der Veer. "Het was een enerverend jaar, het afgelopen jaar. Zowel op het werk als privé. Ik wil vooral mijn luisteraars bedanken." Ook Claudia de Breij (3FM) en Roosmarijn Reijmer (3FM) waren genomineerd.

Marconi Awards
De publieksprijzen voor de radio werden vanavond samen met de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, uitgereikt op het Radiogala in Hilversum. De Marconi Awards gingen naar Felix Meurders (oeuvre award), Barend van Deelen & Wijnand Speelman (aanstormend talent) en Radio 1 (beste zender).

De Gouden RadioRing werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Eerder wonnen Ekstra Weekend (3FM) Evers Staat Op (538), Theater van het Sentiment (Radio 2), De Coen & Sander Show (3FM), Morgenstond (RadioNL) en GIEL (3FM) de prijs al.