Home Landelijke radio Radio 1 blikt terug op 9/11

Radio 1 blikt terug op 9/11


Radio 1 blikt dit weekend uitgebreid terug op de aanslagen van 11 september, die zondag tien jaar geleden plaatsvonden in de Verenigde Staten.

 

Vandaag blikt de nieuws- en sportzender terug met oud-premier Wim Kok en oud-correspondenten Charles Groenhuijsen en Max Westerman, die op dat moment in New York werkten. Daarnaast vertellen luisteraars hun verhalen: dingen die dankzij het nieuws helderder in het geheugen liggen dan willekeurige andere dagen.

 

Zondagmiddag doet de NOS live verslag vanuit Ground Zero in New York. Correspondent Wessel de Jong is aanwezig bij de herdenkingsceremonie die rond 14.40 uur begint. 

 

Behalve terugblikken wordt ook vooruit gekeken. "Hoe hebben de aanslagen de wereld veranderd en wat merken we daar nu nog van? Wat is bijvoorbeeld de invloed geweest op het gebied van terrorismewetgeving en de privacy? Tal van deskundigen schuiven in verschillende programma’s aan en praten over wetgeving, maatregelen, bestrijding en bedreiging van terrorisme", zegt Radio 1 hierover.