Qmusic heeft de jingles voor de Top 40 vernieuwd. Ze zijn te horen bij de uitzending van de Top 40 op vrijdag en zaterdag en bij de dagelijkse Top 40 update. Daarnaast worden ze ook gebruikt voor het themakanaal Qmusic Top 40.

‘Tijdens het vormgeven van de nieuwe audiovormgeving is gefocust op het feelgood-gevoel en het meezinggehalte’, stelt de zender. ‘In combinatie met het iconische geluid van de opener van de Top 40, waarin de tune van Sid Ramin is verwerkt die al in 1963 werd opgenomen. Het huidige audiovormgevingspakket is inmiddels bijna vier jaar te horen geweest.’

Het nieuwe jinglepakket is bij Qmusic in eigen huis gemaakt door audiovormgever Niels de Koning. Roland Snoeijer, Programma Directeur Qmusic: “De Top 40 klinkt nog eigentijdser en frisser met de nieuwe jingles. Het pakket is een combinatie van de herkenbare Qmusic sound, het vrijdagmiddaggevoel, de hits en het iconische geluid van de Top 40. Elke week starten ruim een miljoen luisteraars hun weekend met de Top 40 en we zijn heel trots op de nieuwe sound van de lijst.”

De jingles zijn hier te luisteren: