Home Landelijke radio Q-music tijdelijk op 104.1 FM rond Arnhem

Q-music tijdelijk op 104.1 FM rond Arnhem


Q-music is sinds woensdagavond in Arnhem en omgeving te horen op 104.1 FM. Het gaat om een tijdelijk frequentie die door het Agentschap Telecom is toegewezen zodat de zender in de regio weer beter te ontvangen is, na het instorten van de zendmast in Smilde.

"De extra frequentie rond Arnhem vangt niet het verlies in vermogen van de zendmast in IJsselstein op, maar Q-music is nu in en rond Arnhem, Nijmegen en Ede weer goed te ontvangen", zo laat een woordvoerder van de zender aan RadioFreak.nl weten.

Q-music is zwaar getroffen door de problemen met de zendmasten in Smilde en IJsselstein. Daar stonden namelijk de twee belangrijkste zenders van het station. Om de problemen in Smilde op te vangen zendt de zender in Noord-Nederland tijdelijk uit vanaf andere masten. In IJsselstein draait de zender nog steeds op zeer laag vermogen.

De frequentie die Q-music die in Arnhem gebruikt is onderdeel van het kavel A7, dat voorlopig nog niet wordt verdeeld. De zender staat op de KEMA toren in de stad en heeft een vermogen van 2 kilowatt.