Home Landelijke radio Q-music komt met iTunes Top 30 op zaterdagmiddag

Q-music komt met iTunes Top 30 op zaterdagmiddag


Q-music start in september met een eigen hitlijst: de iTunes Top 30. De lijst wordt gebaseerd op downloads uit Apple's iTunes Store en is op zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur te beluisteren. Wouter van der Goes zal de presentatie op zich nemen.

Volgens Q-music is iTunes het meest toonaangevende muziekdownloadplatform en laten de downloads een perfecte ontwikkeling zien van welke muziek er nu populair is. Bij de samenstelling van hitlijsten zoals de Top 40 en Mega Top 50 wordt, naast downloadcijfers van verschillende platformen, ook airplay meegewogen. Dat gebeurt bij de lijst van Q-music niet, deze beperkt zich enkel tot de downloads uit de iTunes Store.

Gedurende de week zal Q-music dagelijks updates uitzenden waarin de actuele verschuivingen van de lijst worden doorgenomen. De hitlijst wordt op 3 september geïntroduceerd met iTunes Friday, waarbij iPods en iTunes Gift Cards worden weggegeven.

Music director Rob Ester over de lijst: "De iTunes Top 30 geeft het beste aan wat de echte hits van nu zijn. Dat is veel nieuwe muziek, maar het kan ook zomaar gebeuren dat een bepaalde classic ineens de lijst binnenkomt, omdat-ie is gecoverd tijdens Popstars of Holland’s Got Talent of omdat-ie gebruikt wordt in een nieuwe tv-commercial. Dat zijn immers allemaal aanleidingen voor mensen om een liedje te downloaden. Bijzonder spannend dus allemaal, maar vooral echt en eerlijk."