Home Landelijke radio Q-music haalt 8.900 cadeautjes op voor de Voedselbanken

Q-music haalt 8.900 cadeautjes op voor de Voedselbanken


Q-music heeft woensdagmiddag 8.900 cadeautjes onder de Q-kerstboom vezamelt voor 27 Voedselbanken in Brabant en Zeeland. De afgelopen dagen stuurden duizenden luisteraars en betrokken bedrijven kerstcadeaus naar de Q-music studio in Amsterdam. Kinderspeelgoed, boeken, dvd's en andere cadeaus werden massaal gedoneerd om de vele gezinnen die dagelijks afhankelijk zijn van de Voedselbank een mooie kerstavond te geven.

Vrijdag zal tussen 06:00 en 15:00 uur een speciale radio-uitzending van 'de Goeiemorgenshow' uitgezonden worden, waarin verschillende Q-music dj's alle cadeaus zullen overhandigen aan de medewerkers van de Voedselbank. "Het startte op 6 december met één luisteraar die een cadeau dat hij dubbel had gekregen voor Sinterklaas wilde schenken aan een ander… Ruim 2 weken later maken we heel veel gezinnen blij met een kerstcadeau op kerstavond" zegt Q-music dj Jeroen Kijk in de Vegte. "Het is eigenlijk een uit de hand gelopen actie, die nu resulteert in een fantastisch kerstgebaar, van onze luisteraars, naar de vele gezinnen die hierdoor hopelijk een beetje extra kerstgevoel krijgen."

De betrokkenheid van de Q-luisteraars bij deze actie heeft niet alleen een hoop losgemaakt bij de Q-music dj’s, maar ook bij het bedrijfsleven. Naast de duizenden cadeaus komen er vele reacties binnen van zowel luisteraars als bedrijven, die hun sympathie uitspreken voor de actie en de manier waarop mensen elkaar kunnen helpen.