Home Landelijke radio Q-music favoriet bij homo’s

Q-music favoriet bij homo’s

Homo’s luisteren het liefste naar Q-music. Dat blijkt uit een onderzoek van Gaysite. Negentien procent van de 813 homo’s die meededen gaf aan Q-music het liefst te beluisteren. Radio 538 eindigde als tweede met zestien procent van de stemmen. Sky Radio haalt met elf procent de derde plaats.

De onderzoeksvraag was simpel: Wat is je favoriete radiostation? De eerste publieke zender in de lijst is Radio 3FM op vijf met negen procent van de stemmen. Opmerkelijk is dat Caz! ook negen procent haalt, terwijl deze zender het in de maandelijkse luistercijfers juist een stuk minder doet.

Ook de regionale omroepen worden gewaardeerd door de Nederlandse homoseksuelen waarderen. Acht procent gaf aan op de regionale radio af te stemmen, net zoals op Radio Veronica dat ook acht procent haalt. Radio 1 scoort zeven procent. Classic FM volgt met zes procent, Radio 10 Gold met vier procent en hekkensluiter is het niet meer in de ether uitzendende RTL FM met drie procent.

In het maandelijkse continue luisteronderzoek van bureau IntomartGFK staat Radio 538 nog altijd bovenaan, gevolgd door Radio 2 en Sky Radio.