Home Landelijke radio Publieke Omroep wilde Fons van Westerloo

Publieke Omroep wilde Fons van Westerloo

De Publieke Omroep heeft Fons van Westerloo, oprichter van de Nederlandse tak van het commerciële omroepbedrijf SBS, begin dit jaar gepolst voor een zetel in de raad van bestuur. Dat schrijft NRC Handelsblad.

Vrijdag werd bekend dat Van Westerloo overstapt van SBS (met de televisiezenders SBS6, NET5 en V8) naar de directe concurrent, de eveneens commerciële Holland Media Groep (met RTL FM en Yorin FM). Volgens de Publieke Omroep was Van Westerloo “een van de kandidaten” met wie een selectiecommissie heeft gesproken. Een woordvoerder zegt dat Van Westerloo onder meer in aanmerking kwam voor de functie doordat hij “jarenlange ervaring heeft bij de publieke omroep” en die “een warm hart” toedraagt. Van Westerloo werkte onder meer als verslaggever en correspondent voor de AVRO en was er adjunct-directeur Radio en tv.

Van Westerloo (57) noemt het in een interview met deze krant eervol dat hij door de Publieke Omroep werd gepolst. “Maar de raad van bestuur betekent veel vergaderen en dat ligt me niet. Ik ben toch meer iemand om direct mensen aan te sturen.” Bij HMG volgt Van Westerloo Dick van der Graaf op. Die liet vorige maand weten op te stappen omdat hij zich niet kon verenigen met de financiële doelstellingen van het bedrijf. Van Westerloo zegt daarover: “k heb niets opgelegd gekregen, maar ik heb wel de targets gezien en die lijken mij bescheiden.”

De raad van bestuur van de Publieke Omroep is verantwoordelijk voor de coördinatie van de drie publieke tv-netten, vijf radiozenders en hun internetafdelingen. Sinds 1 april is de jurist en oud-burgemeester Harm Bruins Slot voorzitter. Verder heeft Ruurd Bierman (voormalig directeur radio en tv van de NOS) zitting in de raad. Over enkele weken treedt als laatste lid Cees Vis aan. Hij was tot begin dit jaar bestuurder bij PCM.