Home Landelijke radio Publieke Omroep voert actie tijdens De Ochtenden

Publieke Omroep voert actie tijdens De Ochtenden

De publieke omroep voert vanochtend actie tegen de voorgenomen omroepplannen van Staatssecretaris Medy van der Laan en de daaruit voortvloeiende plannen van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep tijdens ‘De Ochtenden’ op Radio 1. Elles de Bruin en Felix Meurders praten met diverse programmamakers, politici en opinieleiders. Daarnaast kunnen luisteraars via e-mail en telefoon reageren.

Programmamakers en de Nederlandse Vereniging van Journalisten zijn vanaf 13:00 uur uitgenodigd bij de Raad van Bestuur om te praten over de onrust. Op Radio 747 begint vanavond om 19:30 uur een protestuitzending van de VPRO.

Door tegenvallende Sterinkomsten moet de Publieke Omroep 180 miljoen euro bezuinigen in twee jaar. De Raad van Bestuur wil nu radio-en televisieprogramma’s schrappenen hoopt door het uitzenden van meer buitenlandse series en amusement meer Sterinkomsten te genereren. “Vervlakking om marktaandeel terug te winnen. De RvB probeert plan er binnen een paar weken door te drukken en hiermee de omroepen en hun medewerkers voor een voldongen feit te stellen,” zo valt te lezen op de site van ‘De Ochtenden’.

Gisterenavond werd er de VARA al actie gevoerd op televisie. De actie vond plaats de Talkshow ‘De Wereld Draait Door’, het discussieprogramma ‘De Leugen Regeert’ en het amusementsprogramma ‘Pauls Parenavond’, ook de website van de VARA ging op zwart.

Vorig artikelKXradio start maandag met Freak 10000
Volgend artikelNu al ruzies bij omroep Llink