Pretpark Walibi organiseert eind volgende maand twee feestavonden onder de noemer ‘Eddie’s Foute Party’, maar daarmee maakt het inbreuk op het merkenrecht dat Qmusic heeft voor de naam ‘Foute Party’. Qmusic heeft de naam in 2005 geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom en dat blijkt Walibi niet te hebben gecheckt.

Tegenover pretpark-nieuwssite Looopings laat een woordvoerder van Qmusic in gesprek te gaan met Walibi. Of het radiostation overweegt juridische stappen te ondernemen is niet bekend. Een woordvoerder van het pretpark zegt tegen de site: “Wij waren ons er niet van bewust dat de woorden Foute en Party door een andere partij zijn beschermd.” Ondertussen gaat de promotie voor ‘Eddie’s Foute Party’ gewoon door.

Qmusic is inmiddels alweer bezig met het plannen voor hun ‘Foute Party’ in 2024. Het feest vindt op zaterdag 29 juni plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. O-Zone, bekend van de zomerhit ‘Dragostea Din Tei’, is de eerste naam van de line-up die bekend is gemaakt.

Als Qmusic geen actie onderneemt tegen Walibi kan dat gevolgen hebben voor het merkenrecht in de toekomst, aangezien iemand die inbreuk pleegt dan kan aanvoeren dat het merk niet actief is beschermd door de rechthebbende.