Home Landelijke radio Presentatoren Met Het Oog Op Morgen met elkaar in debat

Presentatoren Met Het Oog Op Morgen met elkaar in debat


De zeven presentatoren van het NOS-programma Met Het Oog Op Morgen gaan komende dinsdag met elkaar in debat. De uitzending vanuit Studio Desmet in Amsterdam is te beluisteren tussen 23:00 en 24:00 uur op Radio 1.

De opzet van het debat is dit jaar anders dan andere jaren. De presentatoren kijken met twee hoofdgasten terug op 2011. Het gaat om de schrijfster Connie Palmen en de politicus Emile Roemer.

Onder voorzitterschap van Mieke van der Weij spreken Clairy Polak, Max van Weezel en Tijs van den Brink met Connie Palmen over haar eerste jaar zonder echtgenoot Hans van Mierlo die in 2010 overleed. Dit jaar publiceerde Palmen een boek over dat gegeven onder de titel 'Logboek van een onbarmhartig jaar'. Dat boek deed veel stof opwaaien. Palmen kijkt terug op de commotie rond haar boek en spreekt daarnaast over de cultuur en literatuur in bredere zin in Nederland anno 2011.

De presentatoren John Jansen van Galen, Eva Jinek en Chris Kijne gaan, eveneens onder leiding van Mieke van der Weij, in debat met Emile Roemer. De SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer werd onlangs door het Nederlandse publiek gekozen tot Politicus van het Jaar. De parlementaire pers dichtte hem in een soortgelijke verkiezing de tweede plek toe achter premier Mark Rutte. Met Roemer bespreekt men het afgelopen politieke jaar, het politieke klimaat in Nederland en hoe het is oppositie te voeren tegen een minderheidskabinet.

Beide gasten worden in de live-uitzending vanuit Amsterdam ingeleid door cabaretier Jeroen Woe. Woe is onder andere bekend van het cabaretduo 'Geen Familie' en van zijn optredens in 'PAU!L', het tv-programma van Paul de Leeuw.

Vorig artikel3FM Serious Request tussenstand zaterdag: bijna zes miljoen euro
Volgend artikel3FM Serious Request levert 8.621.004 euro op