Home Landelijke radio “Presatiecontract voor de Publieke Omroep”

“Presatiecontract voor de Publieke Omroep”

Bestuursvoorzitter Harm Bruins Slot van de Publieke Omroep wil een prestatiecontract afsluiten met de overheid. Dat meldt Adformatie. In het contract moeten afspraken komen over kijk- en luistercijfers, bereik bij verschillende doelgroepen en welke middelen de publieke omroepen krijgen om aan die afspraken te voldoen.
Bruins Slot zei dit gisteren op het Nationale Omroepcongres in Hilversum.

Volgens de voorzitter biedt de Mediawet de omroepen nu onvoldoende houvast. In die wet is onder meer geregeld welk percentage van de programmering verstrooiend, informatief of cultureel moet zijn, aldus NRC Handelsblad. In het prestatiecontract dat Bruins Slot voor ogen heeft, moeten vooral afspraken komen over resultaten die de omroepen moeten boeken en wat daarvoor ‘een faire prijs’ is.

Als de publieke omroep niet voldoet aan de afspraken, ontstaat er “een ernstig probleem”, zei Bruins Slot. Hij ziet het contract ook als middel om de onafhankelijkheid van de omroepen ten opzichte van de politiek te waarborgen. “Wij zijn het zat om als een haas over het strand te worden gejaagd”, aldus Bruins Slot. (Adformatie)