Home Landelijke radio ‘Prem Radhakishun in september naar Radio 1’

‘Prem Radhakishun in september naar Radio 1’


Zenderbaas Laurens Borst van Radio 1 wil Prem Radhakishun van 10:30 tot 11:00 uur op de zender hebben en daarna een uur VARA-presentator Felix Meurders. Dat zegt de redactie van het EO-programma ‘Dit is de Dag’ dat vandaag actie voerde om het uitzendtijdstip te behouden. Het programma is nu nog te horen tussen 10:30 en 12:00 uur op Radio 1.

Radhakishun maakt nu nog ‘PepTalk’ bij BNR Nieuwsradio. Doel van de nieuwe programmering per 1 september is het huidige aantal luisteraars van 220.000 op dat tijdstip verder te verhogen. ‘Dit is de Dag’ verhuist dan naar vier keer per week in de middag, waardoor het aantal luisteraars naar verwachting met 50.000 inzakt.

De VPRO met Villa VPRO en de AVRO met De Praktijk zullen (deels) plaats moeten maken op Radio 1 voor Dit is de Dag. Het plan is dat de VPRO een half uur inlevert en de AVRO op vrijdagmiddag een programma maakt dat ‘meer is toegesneden op het begin van het weekeinde’, zo is de redactie van Dit is de Dag verteld tijdens een bijeenkomst met Laurens Borst. Ook zou Stand.NL langer worden en Stand.café aan het begin van de avond stoppen. De TROS stopt met Radio Online, een langjarig radioprogramma over internet en technologie, en de VARA staakt consumentenprogramma Kassa.

Het definitieve besluit voor de veranderingen is nog niet genomen. Morgen komt de zenderdirectie met daarin omroepdirecteuren bijeen. Naar de inschatting van de EO-redacteuren is een meerderheid voor de veranderingen. Laurens Borst was niet bereikbaar voor een toelichting.