Home Landelijke radio PowNed wil zo snel mogelijk uit het publieke bestel

PowNed wil zo snel mogelijk uit het publieke bestel


PowNed wil zo snel mogelijk uit het publieke bestel stappen. Dat zegt hoofdredacteur Bert Huisjes vandaag in NRC Handelsblad. "PowNed wordt een producent die programma’s, zoals PowNews, verkoopt aan commerciële zenders als RTL of SBS."

Huisjes sluit niet uit dat PowNed al voor het einde van de concessie eind 2015 uit het bestel stapt. Als eerder een geldschieter wordt gevonden, zal dan een besluit worden genomen.

Minister van Bijsterveldt (media) gaf in haar plannen aan de dat de twee aspirant-omroepen die vorig jaar begonnen, Powned en WNL, zich na 2015 moeten aansluiten bij een grotere omroep. Beide omroepen moeten dan wel 150.000 leden hebben. ""Wie dat heeft bedacht, is niet goed bij zijn hoofd. Naturlijk gaan wij geen leden verzamelen om vervolgens te fuseren. Leden zullen wel gek zijn: vijftien euro betalen voor een omroep die toch verdwijnt."

Maandag debatteert de Tweede Kamer over het lot van de publieke omroep. Van Bijsterveldt wil in 2016 acht publieke omroepen overhouden, waardoor bestaande omroepen deels moeten fuseren.

Vorig artikelGemeenten moeten lokale omroepen vergoeding geven
Volgend artikelActie Wereldomroep in Den Haag te ontvangen op de middengolf en FM