Home Landelijke radio Actie Wereldomroep in Den Haag te ontvangen op de middengolf en FM

Actie Wereldomroep in Den Haag te ontvangen op de middengolf en FM


Radio Nederland Wereldomroep voert maandag actie in Den Haag en komt met een speciale radio-uitzending die te ontvangen is via de middengolf en FM. Voor de ingang van de Tweede Kamer doen de tien taalredacties live verslag van het mediadebat in de Tweede Kamer. In de studio discussiëren voor- en tegenstanders over het bestaansrecht van de Wereldomroep. De uitzending is ook in Nederland te beluisteren.

De Wereldomroep zet een extra frequentie in. Tussen 08:00 en 18:00 uur is de uitzending te beluisteren op 1296 AM. Daarnaast is de uitzending via 107.5 FM in de directe omgeving van het Plein, naast het Binnenhof, Wereldomroep.nl, satelliet en korte golf te beluisteren.

De uitzending is interactief: luisteraars kunnen reageren via SMS, e-mail en de telefoon. Ook op Facebook, Twitter en via de eigen websites wordt verslag gedaan. Prominenten als burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag, VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg, ex-minister Joris Voorhoeve en cabaretier Vincent Bijlo reageren live op het mediadebat in de Tweede Kamer.

Het kabinet heeft aangegeven dat de Wereldomroep zich in de toekomst moet beperken tot het verspreiden van het vrije woord in landen waar de vrijheid van meningsuiting onder druk staat. Dit betekent dat het informeren van Nederlanders in het buitenland en het verspreiden van een realistisch beeld van Nederland in het buitenland niet langer tot het takenpakket behoren. De Wereldomroep houdt veertien miljoen euro over van de 46 miljoen die er nu nog als jaarlijks budget is.

Vorig artikelPowNed wil zo snel mogelijk uit het publieke bestel
Volgend artikelTweede Kamer praat over bezuinigingen op publieke omroep