Home Landelijke radio Positie NCRV-voorzitter Klop wankelt

Positie NCRV-voorzitter Klop wankelt

De positie van NCRV-voorzitter Kees Klop wankelt na diens recente aankondiging in de pers dat NCRV-medewerkers een cursus protestantisme moeten volgen en er bij het aannemen van nieuw personeel strenger zal worden gelet op een verbondenheid met het protestantse geloof. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Het managementteam, verontwaardigd over de imagoschade die Klop de NCRV keer op keer toebrengt, zegde gisteren het vertrouwen in hem op. Het team weet zich gesteund door een harde brief van de ondernemingsraad waarin staat dat er in Klop weinig fiducie meer is.Binnen enkele uren na interne verspreiding van de brief ontving de OR meer dan 60 steunbetuigingen van medewerkers.

De OR vraagt het bestuur welke gevolgen het hieruit trekt. Het bestuur beraadt zich inmiddels. Een vorig jaar opgesteld protocol, dat tot doel had de externe communicatie tussen bestuur en directie goed te coördineren, heeft Klop met voeten getreden, vindt het personeel. Klop trad in 2001 aan bij de NCRV en werkte daarvoor op het partijbureau van het CDA.