De politie lanceert een nieuw ‘wapen’ in een poging een oude moordzaak op te lossen: een eigen podcast. In een serie van drie afleveringen blikken agenten, rechercheurs en leden van het coldcaseteam terug op een onopgeloste zaak in Naarden uit 1991. Het onderzoeksteam hoopt dat luisteraars van de podcast meedenken en tips geven, zodat er alsnog een doorbraak komt.

De zaak in de podcastserie draait om de vondst van een lichaam in Naarden in 1991. De identiteit van de man is altijd onbekend gebleven. Een rechercheteam werkte in stilte aan de zaak, maar de uitkomsten van dat onderzoek zijn nooit vrijgegeven.

Politie Podcast

In de ‘Politie Podcast’ komen leden van het toenmalige rechercheteam uitgebreid aan het woord. Zij vertellen over hoe het lichaam destijds werd gevonden, welke sporen er werden aangetroffen en hoe geprobeerd is de identiteit van de man te achterhalen. Ook komt in de serie het huidige cold case-team aan het woord over nieuwe ontwikkelingen in de zaak, zo meldt de politie vandaag.

Het is voor het eerst dat de politie door middel van podcasting het publiek vraagt om mee te denken over een onopgeloste moordzaak. “We willen geen middel onbenut laten om deze zaak tot een ontknoping te brengen”, aldus Rob Boon van het Cold Case-Team.

De driedelige podcastserie komt verspreid over drie dagen online en is te beluisteren via onder meer Spotify en Apple Podcasts.

Foto: Wikipedia/Michiel1972