Home Landelijke radio Pianist Michiel Borstlap krijgt programma op Classic FM

Pianist Michiel Borstlap krijgt programma op Classic FM

Michiel Borstlap is vanaf morgen iedere vrijdag tussen 19:00 en 21:00 uur te horen op Classic FM. In het programma 'Michiel Backstage' praat de pianist met vrienden, aanstormend talent en andere mensen uit de wereld van de klassieke muziek. Als eerste zal harpiste Lavinia Meijer te gast zijn. Ook gasten als modeontwerper Hans Ubbink en violiste Janine Jansen worden de komende uitzendingen door Michiel Borstlap ontvangen.

Michael Pilarczyk tekende vandaag ook zijn contract met de commerciële klassieke zender. "Tijdens het schrijven van mijn nieuwe roman luister ik altijd klassiek", zegt de oud-dj van onder andere Radio 538 en Radio Veronica. "Dan voelt het zoals Mozart zei: 'De muziek bestond al, ik heb het alleen opgeschreven.' Het werkt rustgevend en inspirerend, het voelt soms als de achtergrondmuziek in een droomwereld. Popmuziek is een speelfilm, klassieke muziek is een boek. Soms ben ik zo verslaafd, dat ik urenlang hetzelfde liedje achter elkaar luister."

"Fantastisch dat deze twee mannen zich aan Classic FM hebben verbonden", zegt Classic FM baas Philip Alberdingk Thijm. Beiden vertegenwoordigen precies wat wij als zender uit willen stralen: ze zijn jong, fris, energiek en hebben passie voor klassieke muziek. Michiel Borstlap heeft op de meest prestigieuze podia ter wereld gestaan en zijn adressenboekje staat bol van de interessante namen. Genoeg stof voor een prachtig programma. Michael Pilarczyk is een zeer goed en ervaren radiomaker en daarnaast ook een echte liefhebber van lichte klassieke muziek. Een fijne aanvulling voor Classic FM."

Het is de bedoeling dat Classic FM meer licht en populair klassiek gaat draaien dat voor een groter publiek herkenbaar is. In de ochtend is er een dagelijks actualiteitenprogramma en overdag programma's als Classic FM Request, Stedentrips en de Top 20. Pilarczyk gaat dagelijks van 09:00 tot 13:00 uur een programma maken. Eerder werd ook al bekend dat Bart van Leeuwen dagelijks tussen 13:00 en 16:00 te horen zal zijn.

Vorig artikelRuud de Wild zoekt lekkerste moeder voor de 538 MILF Award
Volgend artikelDirecteur EO heeft kritiek op eigen Radio 1-programma