Home Landelijke radio NPO Radio 1 Petra Grijzen van BNR naar Radio 1

Petra Grijzen van BNR naar Radio 1

Petra Grijzen verhuist van BNR Nieuwsradio naar NPO Radio 1. Voor het programma ‘Nieuws en Co’ gaat ze vanaf half juni op pad als verslaggever. Op vrijdag zal ze de presentatie voor haar rekening nemen.

Van maandag tot en met donderdag gaat ze als verslaggever van ‘De Bus’ het land in om ter plekke verslag te doen. Ze vervangt in die dubbelrol Nadia Moussaid, die naar Brandpunt+ vertrok. Lara Rense blijft de vaste presentator van Nieuws en Co.

Loopbaan

Petra (1978) studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze geruime tijd in wisselende periodes werkzaam was. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma ‘Ochtendspits’ en van het RTL-televisieprogramma ‘Editie NL’. Momenteel werkt ze als presentator bij het BNR-programma ‘Spitsuur’.

Petra Grijzen: “Bij BNR ben ik opgegroeid en heb ik met veel plezier het interviewen vanuit de studio geleerd. Bij ‘Nieuws en Co’ ga ik nu het studiowerk combineren met De Bus, naar buiten. Iets wat ik al langer méér wilde doen. Mooi dus om die vormen van radiomaken te combineren. In een nieuwe journalistieke wereld waar ik andere journalistieke kanten kan ontwikkelen en nieuwe mensen ga ontmoeten.”

De NTR/NOS is blij haar toe te kunnen voegen aan het ‘Nieuws en Co’-team. Eindredacteur Barbara van der Klis: “Petra is een goede interviewer en maakt al jaren met veel liefde en energie actuele aansprekende radio. Een aanwinst voor de show.”

Roos Abelman

Roos Abelman neemt vanaf 22 mei de presentatie van het nieuwsprogramma BNR Spitsuur over. Momenteel is Roos de host van ‘Newsroom’, de dagelijkse nieuwspodcast van FD en BNR.

Over haar nieuwe uitdaging zegt ze: “Dit is een geweldige kans die ik met beide handen aangrijp. Ik heb er enorm veel zin in om samen met nieuwskick Thomas van Groningen onze luisteraars elke dag door de avondspits te loodsen. Dat is BNR op zijn best.”