Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur op tv. Ze volgt Saïda Maggé op, die het NOS Journaal gaat presenteren in plaats van Dionne Stax. Grijzen werkt nu als presentator en verslaggever van het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. Dat blijft ze ook doen.

“Dit is een mooie nieuwe stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan gaan combineren”, zegt Grijzen. “Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten.”

Nieuwsuur is net als Nieuws en Co een programma van de NOS en NTR. Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwsuur is blij met de komst van Grijzen. “We weten natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan”, zegt Oranje. “Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tv-ervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij Nieuwsuur.”

BNR

Petra Grijzen stapte vorig jaar over van BNR Nieuwsradio naar NPO Radio 1. Sindsdien presenteert ze Nieuws en Co op vrijdag en is ze verslaggever. Ze begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze geruime tijd in wisselende periodes werkzaam was. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma ‘Ochtendspits’ en van het RTL-televisieprogramma ‘Editie NL’. 

Foto: Jeroen Oerlemans | BNR