Home Landelijke radio Jurgen v/d Berg en Petra Grijzen in online webinar nieuwsradio

Jurgen v/d Berg en Petra Grijzen in online webinar nieuwsradio

Op YouTube is vanavond om 20:30 uur een gratis Webinar over nieuwsradio te bekijken. In het Webinar, georganiseerd door Pierre Papa van Radiocoach, kunnen radiomakers en liefhebbers inspiratie opdoen voor het radiovak. Onder meer Jurgen van den Berg, Petra Grijzen en Lee Harris zijn te zien in het Webinar.

Jurgen van den Berg, presentator van het NOS Radio 1 Journaal, vertelt wat er belangrijk is bij het maken van een dagelijkse ochtendshow. Petra Grijzen van BNR Nieuwsradio licht onder meer de invalshoek toe die ze gebruikt in vraaggesprekken met gasten.

Ook is te zien hoe de Amerikaanse newsanchor Lee Harris van het nieuwsradiostation ‘1010 WINS’ in New York werkt. Pierre Papa vraagt Harris naar zijn tips voor jonge journalisten die bij de radio willen werken. Na afloop van de Webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen via Periscope.

Pierre Papa, radiocoach bij onder meer Radio 538, Qmusic, Radio Veronica en SLAM!, financiert de radiowebinar vanuit zijn bedrijf Radiocoach. Papa organiseerde vorig jaar ook al twee webinars, toen met onder meer Giel Beelen en Jeroen van Inkel.

De radiowebinar is vanavond vanaf 20:30 uur via deze link te volgen.

Foto: Jeroen Oerlemans | BNR