Home Landelijke radio Personeel Omroep Flevoland wil actie

Personeel Omroep Flevoland wil actie

Het personeel van Omroep Flevoland is woedend omdat grotere provincies jarenlang geld in de zak hebben gestoken dat onder meer bestemd was voor deze kleinste publieke regionale omroep, die daardoor tot 20 procent op personeel moet bezuinigen, programma’s moet schrappen en in het weekeind non-actief wordt. Volgens het personeel zijn de afspraken die aan het begin van deze eeuw zijn gemaakt niet nagekomen. Kleinere omroepen zouden volgens deze afspraken meer geld krijgen.

Alle betrokkenen in deze zaak, zoals staatssecretaris Van der Laan, Tweede Kamerleden, de samenwerkende provincies (IPO), de samenwerkende regionale omroepen (ROOS) en ook de provincie Flevoland, vinden volgens het personeel van de omroep dat het probleem van Omroep Flevoland moet worden opgelost omdat er geen sprake is van bezuinigingen op het budget van publieke regionale omroepen. Hoewel iedereen dat vindt is er niemand die het onbedoelde financiële probleem oplost. Om een doorbraak te forceren trekt het personeel van de omroep morgenmiddag in een demonstratieve optocht naar het provinciehuis om in een petitie de bestuurders op te roepen om te knokken voor de Flevolandse centen.

Het personeel van Omroep Flevoland wil met deze actie uit alle macht voorkomen dat er nu eerst programma’s moeten worden geschrapt en er mensen moeten worden ontslagen en dat vervolgens over 1 of 2 jaar blijkt dat de omroep toch meer geld krijgt.