Home Landelijke radio 100% NL Paul de Leeuw krijgt 100%NL Oeuvre Award

Paul de Leeuw krijgt 100%NL Oeuvre Award

Paul de Leeuw heeft vanochtend uit handen van Jan Smit een 100%NL Oeuvre Award ontvangen. De zanger wordt hiermee door de zender beloond voor zijn gehele muzikale oeuvre. De zanger kreeg niet alleen de prijs maar deze week is er ook een speciale actieweek rond de zanger. Er is extra aandacht voor zijn muziek en woensdag presenteert hij tusen 8:00 en 10:00 uur een programma op de zender.

Programmadirecteur Roland Snoeijer: "Het is volgende week precies twintig jaar geleden dat de eerste cd van Paul de Leeuw uitkwam. Het album ‘Voor u Majesteit’ werd direct platina en dat was de start van een indrukwekkende muzikale carrière met hits als ‘K Heb Je Lief’, ‘Ik Wil Niet Dat Je Liegt’, ‘Vlieg Met Me Mee’ en ‘Une Belle Histoire’. Paul is natuurlijk ook populair als tv-presentator en acteur, maar de luisteraars van 100% NL zijn nog altijd enorme fan van de muziek van Paul. Na 20 jaar is het dus echt hoog tijd voor een Oeuvre Award."

Paul de Leeuw is de tweede artiest die een 100% NL Oeuvre Award ontvangt. In november ontving Rene Froger ook een award voor zijn oeuvre.