Home Landelijke radio Patrick Lodiers laat alles bij het oude bij BNN

Patrick Lodiers laat alles bij het oude bij BNN

De kersverse voorzitter van BNN, Patrick Lodiers, laat alles bij het oude bij zijn omroep. “Het gaat goed met BNN”, zegt de presentator in de Telegraaf. “Ik ga dit jaar echt niet opeens het roer helemaal omgooien. Integendeel, ik wil juist de lijn die Laurens (Drillich, red.) heeft gekozen voortzetten.”

Lodiers, tegenwoordig ook invalpresentator voor Met Het Oog Op Morgen op Radio 1, zou graag meer zendtijd hebben. “We zijn nu nog steeds een B-omroep en willen graag een A-status.” Hij verwacht dat de politiek de komende maanden meer duidelijkheid zal geven over het voortbestaan van het huidige stelsel, waarin de zendtijd is gekoppeld aan het aantal leden dat een omroep heeft.

“Ik denk dat minister Plasterk van Media slim genoeg zal zijn om in te zien dat dit systeem niet meer van deze tijd is. Sterker nog, ik weet dat hij slim is. Ik hou niet van de ledenjacht, maar als het nodig is, doe ik het met alle liefde. Ons probleem is alleen dat wij een doelgroep hebben die helemaal niet gewend is om ergens lid van te zijn en we hebben ook geen omroepblad. Als je wel een gids uitgeeft en je achterban bestaat voor een belangrijk deel uit een geloofsgemeenschap, dan is het veel gemakkelijker om leden te werven. Wij hebben een achterstand en dat is oneerlijk.”

Vorig artikelArrow Classic rock en Kink FM denken terug aan Alfred Lagarde
Volgend artikelRadio 1 en 3FM kijken terug op het nieuws van 2007