Home Landelijke radio BNN en VARA gaan onder één merknaam uitzenden

BNN en VARA gaan onder één merknaam uitzenden

Logo BNN VARA

Fusieomroep BNN-VARA presenteert zich vanaf het nieuwe seizoen als één merk. De merknaam BNNVARA (zonder streepje) wordt doorgevoerd in een compleet nieuwe huisstijl, die op alle platformen zichtbaar wordt. Dat meldt Spreekbuis vandaag.

Radio- en tv-programma’s worden nu nog door of BNN of VARA uitgezonden. Dat verandert, want vanaf september is het allemaal BNNVARA. “De aanleiding lag in het feit dat we merkten dat de merknamen BNN, VARA, VARA-BNN en BNN-VARA steeds vaker door elkaar gebruikt werden, door het publiek en door andere media. Dat komt een heldere communicatie over je merk niet ten goede”, vertelt Gerard Timmer, directeur van BNN-VARA.

Nieuwe huisstijl

De nieuwe huisstijl wordt op 24 augustus gepresenteerd. Veel wil Timmer er nog niet over kwijt. “Maar het merk krijgt een nieuwe energieke look and feel, met een duidelijke verbinding met die historie”, aldus de directeur. Programma-inhoudelijk verandert er weinig tot niets, behalve dat vanaf het nieuwe seizoen overal BNNVARA zicht- en hoorbaar is.

BNN-VARA was bij het ontstaan van de fusieomroep begin 2014 een uitzondering. Want waar omroepen als KRO-NCRV en AVROTROS al gelijk onder één merknaam uitzonden, bleven BNN en VARA twee aparte merken. Het onderscheid tussen BNN als jongerenmerk en VARA als progressief merk moest zichtbaar blijven, aldus Timmer destijds.