Home Landelijke radio Patrick Kicken: “Negatief zelfbeeld zorgde voor burn-out”

Patrick Kicken: “Negatief zelfbeeld zorgde voor burn-out”

Patrick Kicken zat in 2011 zo’n vier maanden ziek thuis. De voormalig Radio Veronica-dj had een zware burn-out. Ook het afgelopen jaar zat Kicken ziek thuis. In de Metro vertelt de dj vandaag over zijn burn-out in 2011: “Ik ben er wel achter gekomen waar het vandaan komt. Een negatief zelfbeeld. Dat zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar erkenning. Maar dat brandt je op. Je kunt niet dag-in-dag-uit aanstaan.”

De oorzaak ligt onder meer in Kickens jeugd, zegt hij. “Als je een negatief zelfbeeld hebt is ‘meer, meer, meer’ nóg niet genoeg. Je kunt aan de lopende band waardering oogsten, maar als er iets onder zit wat fout is, ben je alleen maar een bodemloze put aan het volgooien.” Ook zijn werk voor de radio nekte Kicken op den duur. “Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Dat betekent dat ik alles wat ermee te maken heeft leuk vind, maar dat is tegelijkertijd een valkuil.”

Kicken was in 2011 opgebrand. “Ik kon echt niet meer verder. Ik meldde me ziek, want ik durfde niets meer. De kleinste dingen waren me te veel: de deurbel, iemand die niest, krakende popcorn in de bioscoop. Ik kwam nergens meer want ik kon niets verdragen. Uiteindelijk heb ik vier maanden op de bank doorgebracht. Overleven was het. Nog een geluk dat mijn werkgever begripvol was.”

Twee weken geleden werd bekend dat Kicken en Radio Veronica definitief uit elkaar zijn. Kicken zit sinds oktober vorig jaar ziek thuis en was sindsdien niet meer te horen op Radio Veronica.

Het hele interview van Kicken in de Metro is via deze link terug te lezen.