Home Landelijke radio “Overheid is de boosdoener in Arrow-zaak”

“Overheid is de boosdoener in Arrow-zaak”

"De overheid is de boosdoener, zij heeft oneerlijke prijsconcurrentie ruim een jaar in stand gehouden doordat Arrow uitstel op uitstel kreeg." Dat zegt Jan Lagrouw, directeur van E Power Advertising, in Adformatie als reactie op het nieuws dat de zendmachtiging van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM per 11 maart wordt ingetrokken vanwege een structurele betalingsachterstand.

"Door het uitstel gaat zo’n zender in een uiterste wanhoopspoging om omzet te scoren de tarieven te dumpen, waardoor zenders die wel netjes hun fee afdragen dubbel gestraft worden. Zij betalen de overheid op tijd, maar lopen door het niet-rechtlijnige gedrag van deze overheid ook nog eens veel reclamegelden mis. De FM-veiling in 2003 was al absurd, deze actie is echt de bekende druppel van falend beleid", aldus Lagrouw.

Ook Radio 538-directeur Jan Willem Brüggenwirth reageert op het nieuws. "Die verdeling van vijf jaar geleden is niet goed gedaan. Iedereen heeft teveel betaald, we hebben ons met zijn allen gek laten maken. Meerdere stations verwisselden al van eigenaar, maar dat kun je nog als vrije marktwerking zien omdat andere partijen er nog brood in zagen. Arrow gaat nu als eerste echt door de herverdeling ten onder", aldus Brüggenwirth in Adformatie.