Home Landelijke radio Aftrap Top 1000 Allertijden vanaf de Norderney

Aftrap Top 1000 Allertijden vanaf de Norderney

Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden start morgen weer. De aftrap van de lijst is dit jaar vanaf een historische locatie: de Norderney, het Veronicaschip. Radio Veronica dj Erik de Zwart zal daar het startsein geven voor de Top 1000 Allertijden, samengesteld door de luisteraars van Radio Veronica.

Het beroemde zendschip de Norderney staat niet alleen aan de oosprong van Radio Veronica, ook de eerste uitzending van de Top 100 Aller Tijden, de voorloper van de huidige Top 1000 Allertijden van Radio Veronica kwam in de jaren '60 vanaf het legendarische schip. Radio Veronica brengt de Top 1000 Allertijden nu dus terug naar de plaats waar de lijst bijna 50 jaar geleden begon. De eerste uren van de lijst der lijsten staan dan ook in het teken van deze historische locatie.

Elk uur is een andere Radio Veronica dj vanaf het schip aan de kade van het NDSM-terrein in Amsterdam Noord te horen. Tussen 12:00 en 18:00 uur nemen, naast Erik de Zwart, dj’s Rick van Velthuysen, Rob van Someren, Lindo Duvall, Patrick Kicken en Mark van der Molen de start van Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden vanaf de Norderney voor hun rekening. Ook zijn er jingles en oude fragmenten uit de tijd van het zendschip te horen en wordt elk uur de Top 1000 Allertijden Quiz gespeeld.

De afgelopen weken hebben luisteraars van Radio Veronica hun favoriete Top 1000 hits via sms, de Top 1000 app, de website óf via een stembiljet van het Top 1000 Campagneteam in het land doorgegeven. Coldplay met Clocks, November Rain van Guns N’ Roses en Bohemian Rhapsody van Queen kregen de meeste stemmen, maar tot een uur voor de ontknoping van de lijst, op vrijdag 13 december om 16.00 uur, bepalen luisteraars van Radio Veronica welke van de drie hits uiteindelijk op nummer 1 in de Top 1000 Allertijden 2013 terecht komt.